Фактори конкурентоспроможностi й конкурентнi переваги кооперативно-iнтеграцiйних формувань - Пархоменко, Н. (Сiверянський лiтопис, 2007)
У статті розглянуті теоретичні питання дослідження конкурентоспроможності кооперативно-інтеграційних формувань в аграрному секторі економіки. Виявлено і класифіковано фактори конкурентоспроможності, уточнені визначення окремих категорій, що використовуються при оцінці конкурентоспроможності, показаний взаємозв’язок факторів конкурентоспроможності й конкурентних переваг об’єктів. Введено поняття «конкурентний потенціал кооперативно-інтеграційного формування», на підставі чого показаний взаємозв’язок потенційної та реальної конкурентоспроможності. На прикладі реформованих сільськогосподарських організацій Гомельської області зроблена кількісна оцінка й проаналізована динаміка факторів конкурентоспроможності суб’єктів інтеграції в процесі реформування.