Глобальна валютна система в контексті трансформації глобальної фінансової архітектури - Лукашенко, С.В. (Економiчний часопис-XXI, 2011)
У статті обґрунтовано концептуальні положення формалізації поняття «глобальна валютна система»
як складової світового господарства із використанням системного підходу. Проаналізовано сутність та
основні властивості глобальної валютної системи у процесі трансформації глобальної фінансової
архітектури. В статье обоснованы концептуальные положения формализации понятия «глобальная валютная
система» как составляющей мирового хозяйства с
использованием системного подхода. Проанализированы сущность и основные свойства глобальной валютной системы в процессе трансформации
глобальной финансовой архитектуры. In the article are proved conceptual points of formalization of the concept «global monetary system» as
a component of the world economy with use of the system approach. Are analyzed the nature and basic properties of the global monetary system in the course of
transformation of a global financial architecture.