Теоретичнi та економiчнi основи розвитку наукової категорiї «безпека» - Шкарлет, С. (Сiверянський лiтопис, 2007)
Метою цієї статті є дослідження теоретичних та економічних основ наукової категорії «безпека» у контексті формування соціально-економічних відносин на різних історичних етапах розвитку.