Імовірність небезпечного стану двотаврової балки при втраті плоскої форми стійкості з приклепаними полицями під дією випадкових зусиль і початкових прогинів - Зарівняк, І.С. (Проблемы прочности, 2005)
Розглядається робота складеної двотаврової балки з приклепаними полицями, які навантажені
випадковими зовнішніми зусиллями. Балка до пружного збирання мала випадкові
початкові прогини полиць. Одержано залежності для визначення імовірності небезпечного
стану балки при втраті плоскої форми згину під впливом випадкових зусиль зрізу, що
виникають у зварних точках між стінкою і полицями балки. Наведено приклад визначення
імовірності небезпечного стану балки під дією випадкових початкових прогинів полиць. Рассматривается работа составной двутавровой балки с приклепанными
полками, к которым приложены случайные внешние усилия. Балка до ее
упругого собирания имела случайные начальные прогибы полок. Получены
зависимости для определения вероятности критического состояния балки
при потере плоской формы изгиба под влиянием случайных усилий среза,
возникающих в сварных точках между стенкой и полками балки. Приведен
пример определения вероятности критического состояния балки под воздействием
случайных начальных прогибов полок. We analyze operation of compound flanged
beam with riveted shelves loaded by random external
loads. Prior to elastic assemblage, the
beam had random initial deflections of shelves.
The dependencies are obtained for assessment
of probability of critical state of the beam in
case of plane form stability loss under action of
random shear loads, which are generated in rivets
(weld spots) between the beam wall and
shelves. An example of the beam critical state,
probability assessment is provided for the case
of random initial displacements of beam
shelves.