Згин і стійкість склеєного криволінійного стрижня з початковими неправильностями - Зарівняк, І.С. (Проблемы прочности, 2005)
Отримано диференціальне рівняння згину криволінійного склеєного стрижня з початковими
прогинами його елементів. Клейові шви працюють на зсув. Досліджено плоску форму
стійкості, колапс і випинання складеного стрижня та знайдено формули для визначення
критичних значень параметрів його елементів. Розглянуто деякі окремі випадки і наведено
приклади. Получено дифференциальное уравнение изгиба криволинейного склеенного
стержня с начальными прогибами его элементов. Клеевые швы работают на сдвиг. Исследовано плоскую форму устойчивости, прощелкивание и выпучивание
составного стержня и получены формулы для определения критических
значений параметров его элементов. Рассмотрены некоторые частные
случаи и приведены примеры. We derived differential equation for bending of
curvilinear adhesive-bonded rod with initial assemblage-
induced displacements of its components.
It is assumed adhesive-bonded seams
work in shear. We discuss the planar form of
stability, collapse and buckling of multipart rod
and derive formulas for the assessment of critical
values of its components’ parameters.