Review of new formats for fracture mechanics parameters - Landes, J.D.; Donoso, J.R. (Проблемы прочности, 2006)
New methods to formulate fracture mechanics parameters are presented. These include the common format that relates the deformation behavior of a cracked structure or specimen to the deformation behavior of a tensile test and the concise format that suggests a shortened form of common fracture mechanics parameters to replace the usual polynomial formulations. These forms may give an easier way to use the fracture mechanics parameters in analytical calculations. Запропоновано нові методи для опису параметрів механіки руйнування. Методи припускають використання “загального формату” визначення взаємозв’язку між закономірностями деформації тіла або зразка з тріщиною і процесом деформування при випробуваннях на розтяг, а також “скороченого формату”, де звичайні поліноміальні залежності для опису основних параметрів механіки руйнування можуть бути суттєво спрощені, що,в свою чергу, спростить використання параметрів механіки руйнування в аналітичних методах розрахунку. Предложены новые методы для описания параметров механики разрушения. Методы предполагают использование "общего формата” определения взаимосвязи между закономерностями деформации тела или образца с трещиной и процессом деформирования при испытаниях на растяжение, а также "краткого формата”, в котором обычные полиномиальные зависимости для описания основных параметров механики разрушения могут быть существенно упрощены, что, в свою очередь, упростит использование параметров механики разрушения в аналитических методах расчета.