Вплив обсягів капітальних вкладень на формування основних виробничих засобів - Фарафонова, Н.В. (Економiчний часопис-XXI, 2011)
У статті проаналізовано обсяги капітальних вкладень та їх вплив на процеси формування основних виробничих засобів сільськогосподарських підприємств. За допомогою регресійної моделі з експоненціальним базисом доведено залежність рівня забезпеченості аграрних підприємств основними виробничими засобами від обсягів капітальних вкладень. В статье проанализированы объемы капитальных вложений и их влияние на процессы формирования основных средств сельскохозяйственных предприятий. С помощью регрессионной модели с экспоненциальным базисом доказана зависимость уровня обеспеченности аграрных предприятий основными производственными средствами от объемов капитальных вложений. The paper analyzes the capital investments and their impact on the formation of the fixed production assets of agricultural enterprises. Using the regression model with exponential basis proved dependence of the level of provision of agricultural enterprises the fixed assets of production of capital investments.