Освіта у вимірі інформаційного суспільства - Комарова, О.А. (Економiчний часопис-XXI, 2011)
У статті обґрунтовано зростання ролі інформації та знань у постіндустріальному суспільстві. Визначено провідну роль освіти в розбудові інноваційної моделі економічного зростання. Показано доцільність переходу системи освіти з режиму виживання в режим розвитку на підставі поширення концепції безперервної освіти. В статье обосновано повышение роли информации и знаний в постиндустриальном обществе. Определена ведущая роль образования в формировании инновационной модели экономического роста. Показана целесообразность перехода системы образования из режима выживания в режим развития на основе распространения концепции непрерывного образования. In the article the growth of role of information and knowledge in post-industrial society is grounded.The leading role of education in forming of innovative pattern of economic growth is determined. Expedience of transition of the system of education from the mode of survival to the mode of development on the basis of distribution of conception of continuous education is shown.