Оптимізація композитних конструкцій з пасивним демпфуванням - Хільчевський, В.В.; Дубенець, В.Г.; Савченко, О.В. (Проблемы прочности, 2006)
Розглядається методика оптимального проектування конструкцій з в’язкопружних матеріалів
із метою зменшення амплітуд коливань при динамічних навантаженнях. Рассматривается методика оптимального проектирования конструкций из
вязкоупругих материалов с целью уменьшения амплитуд колебаний при
динамических нагрузках. We discuss the optimization technique for designing
structures from viscoelastic materials in
view of minimizing the oscillation amplitudes
under dynamic loading conditions.