Нові пам’ятки доби неоліту в пониззі р. Сейм - Ногін, Є. (Сiверянський лiтопис, 2007)
Упродовж серпня 2006 р. розвідувальним загоном Міжнародної Батуринської археологічної експедиції проводилися археологічні розвідки на прилеглих до смт Батурина територіях по правому та лівому берегах р. Сейм від с. Красне Бахмацького району до с. Долинське Сосницького району. Головною метою розвідок був пошук нових пам’яток доби неоліту з добре збереженим, насиченим культурним шаром.