Шовківництво в роки німецької окупації 1941-1943 рр. - Нестеренко, В.А. (Сумський історико-архівний журнал, 2009)
У статті на прикладі шовківництва показана система управління окремими
галузями господарства, створена на окупованих територіях України з метою
якнайефективнішої експлуатації її економічного потенціалу в інтересах нацистської
Німеччини. В статье на примере шелководства показана система управления отдельными
отраслями хозяйства, созданная на оккупированных территориях Украины с целью
наиболее эффективной эксплуатации её экономического потенциала в интересах
нацистской Германии. The article deals with the development of silk-producing industry as the example of the executive
system of some branches of economy which was organized on the occupied territories of Ukraine for
the purpose of the most efficient exploiting its economical potential by Nazi Germany.