З історії церковно-територіального поділу Сумщини - Покидченко, Л.А. (Сумський історико-архівний журнал, 2009)
У публікації висвітлено зміни в системі підпорядкування, управління та територіального поділу православної церкви на території нинішньої Сумської області від часів хрещення Русі князем Володимиром до початку ХХ століття. В публикации рассмотрены изменения в системе подчинения, управления и территориального деления православной церкви на территории нынешней Сумской области со времён крещения Руси князем Владимиром до начала ХХ века. The publication pours the light on the system of subordination, administration and parish-territorial division of the Orthodox Church on the territory of the present day Sumy region from the time of Rus baptism by St. Volodymyr till the beginning of the XX century.