Механізм державного управління науково-технічним та інноваційним розвитком регіонів України - Колісник, О.П. (Економiчний часопис-XXI, 2011)
У статті розглянуто роль та місце держави в розвитку інноваційної діяльності України. Охарактеризовано сучасний
стан інноваційного розвитку національної економіки порівняно з економікою розвинених країн. Запропоновано розробку економічного механізму державного управління науково-технічною та інноваційною діяльністю в регіонах
України з використанням методологічного підходу побудови інноваційної моделі розвитку держави. В статье рассмотрены роль и место страны в развитии
инновационной деятельности Украины. Охарактеризовано современное состояние инновационного развития
экономики по сравнению с экономикой развитых стран.
Предложена разработка экономического механизма
государственного управления научно-технической и инновационной деятельностью в регионах Украины с использованием методологического подхода построения
инновационной модели экономики страны. The author considers the role and place of the state in
innovation activity in Ukraine. The current state of innovation
development of economics is characterized and compared to
the economies of developed countries. Development of the
economic mechanism of state management of scientific-technical and innovation activity in Ukraine’s regions using the
methodological approach of building an innovative model of
development is proposed.