Відповідальне управління ланцюгами постачань як фактор підвищення конкурентоспроможності підприємств - Клюквіна, М.С. (Економiчний часопис-XXI, 2011)
У статті розглянуто сутність понять «управління ланцюгами постачань», «відповідальне управління ланцюгами постачань» (ВУЛП), розкрито основні інструменти ВУЛП,досліджено основні етапи ланцюга постачань та умови до них згідно із концепцією ВУЛП, визначено місце ВУЛП у процесі управління конкурентоспроможністю.
підприємства. В статье рассматривается сущность понятий
«управление цепями поставок», «ответственное управление цепями поставок» (ОУЦП), раскрыты основные
инструменты ОУЦП, исследованы основные этапы цепи поставок и соответствующие для них условия согласно концепции ОУЦП, определено место ОУЦП в
процессе управления конкурентоспособностью предприятия. The article deals with the essence of the «Supply Chain
Management» (SCM) concept, «Responsible Supply Chain
Management» (RSCM), discloses the basic tools of RSCM,
main stages of the RSCM and associated conditions for
them in accordance with the concept of RSCM, defined
RSCM place in the management of enterprise competitiveness.