“В целях принятия мер к охране памятников старины и искусства” (Рапорт історика мистецтва Д. Гордєєва про поїздку до Лебединського повіту) - Побожій, С.І. (Сумський історико-архівний журнал, 2010)
У публікації подано архівний документ, автором якого є український історик мистецтва Дмитро Гордєєв. В ньому йдеться про його поїздку на Лебединщину з метою рятування від пограбування архівів та пам’яток мистецтва В публикации представлен архивный документ, автором которого является украинский историк искусства Дмитрий Гордеев. В нем говорится о его поездке на Лебединщину с целью спасения от грабежа архивов и памятников искусства. The publication represents the archival document produced by a Ukrainian art historian Dmytro Hordeyev. The document describes his trip to Lebedynsky uyezd with the purpose of saving archives and pieces of art