Інвестиційна діяльність ТНК у світовій нафтогазовій галузі: детермінанти розвитку - Підчоса, О.В. (2011)
У статті аналізується інвестиційна діяльність нафтогазових ТНК за останні 20 років.
Виділяються: основні мотиви інвестування; підходи щодо здійснення інвестицій; ризики, притаманні процесу інвестування у світовій нафтогазовій галузі. Проводиться поглиблений аналіз інвестицій
у секторі пошуку та видобутку вуглеводнів, окреслюються основні тенденції подальшого розвитку інвестиційної
діяльності ТНК у світовій нафтогазовій галузі. В статье анализируется инвестиционная деятельность нефтегазовых ТНК за последние 20 лет. Выделяются: основные мотивы инвестирования; подходы к
осуществлению инвестиций; риски, присущие процессу инвестирования в мировой нефтегазовой отрасли.
Проводится детальный анализ инвестиций в секторе
поиска и добычи углеводородов, очерчиваются основные тенденции дальнейшего развития инвестиционной деятельности ТНК в мировой нефтегазовой отрасли. The article analyzes the investment activities of oil and
gas TNCs in the last 20 years. In the article are allocated: the
main reasons for investing; different approaches to investing process; the risks inherent to the investments in the
global oil and gas industry. Also here conducted a detailed
analysis of investments in the sector of hydrocarbons
exploration and production and outlined the main trends of
further development of investment activities of TNCs in the
global oil and gas industry.