Кластеризація інноваційної активності країн – членів ЄС - Марковський, І.O. (2011)
У статті розглянуто теоретичні засади поняття «кластер», його сутність та особливості, досліджено концепції
кластерного розвитку, проаналізовано особливості кластерної політики та визначено стан програм підтримки
кластерів у рамках ЄС. В статье рассмотрены теоретические основы
понятия «кластер», его сущность и особенности, исследованы концепции кластерного развития, проанализированы особенности кластерной политики и
определено состояние программ поддержки кластеров в рамках ЕС. In the article author examined the theoretical basis of
«cluster» and its characteristics, explored the concept of
cluster development, analized the features of cluster policy, and identified the state of cluster support programs
within the EU.