Соціальний капітал у формуванні екстерналій освітньої сфери - Радіонова, І.Ф.; Ткаченко, Н.О. (2011)
У статті аналізується передавальний механізм імпульсу, який одержує економіка від зміни рівня освіти. Виходячи із припущення про прискорення (уповільнення) економічного зростання як одну із можливих екстерналій освіти, автори досліджують опосередкований вплив соціального капіталу на формування цієї екстерналії. В статье анализируется передаточный механизм импульса, полученного экономикой от изменения уровня образования. Исходя из предположения об ускорении (замедлении) экономического роста как о возможной экстерналии образования, авторы исследуют опосредованное влияние социального капитала на формирование этой экстерналии. The article under consideration analyzes the intermediary mechanism of impulse which results in economics due to education level change. In terms of assumption as regards economic growth acceleration (impairment) as one of possible education externalities the authors are researching the indirect social capital influence upon this externality formation.