Вплив поверхневих дефектів та корозійного середовища на опір втомі сталі СТ17Г1С - Грязнов, Б.О.; Налімов, Ю.С.; Рябцев, В.Є.; Герасимчук, О.М. (Проблемы прочности, 2007)
Досліджується вплив поверхневого дефекту та корозійного середовища на характеристики
опору втомі зразків зі сталі СТ17Г1С, яка широко використовується для виготовлення труб
у нафтогазовій промисловості. Отримані результати дозволили оцінити ступінь зниження
обмежених границь витривалості зразків зі сталі СТ17Г1С за наявності поверхневого
дефекту та дії корозійного середовища. Исследуется влияние поверхностного дефекта и коррозионной среды на
характеристики сопротивления усталости образцов из стали СТ17Г1С, которая
широко используется для труб в нефтегазовой промышленности. Полученные
результаты позволили оценить степень снижения ограниченных
пределов выносливости образцов из стали СТ17Г1С при наличии поверхностного
дефекта и действии коррозионной среды. We study the effect of surface defects and corrosive environment on the fatigue strength characteristics of specimens from steel ST17G1S, which is widely used for production of pipes in oil and gas industry. The results obtained make it possible to estimate the reduction level of endurance limits of ST17G1S steel specimens due to available surface defect and the action of corrosive environment.