Світовий досвід формування й розвитку мережевих і кластерних об’єднань - Пушкар, Т.А.; Федорова, В.Г. (2011)
У статті розглянуто світовий досвід формування і розвитку кластерних утворень (об’єднань); проаналізовано
становлення кластерних об’єднань у провідних країнах світу. Розглянуто основні напрями впровадження
здобутків світового досвіду формування кластерних і мережних об’єднань в Україні. В статье проанализирован мировой опыт формирования и развития кластерных образований (объединений). Рассмотрено становление кластерных
объединений в ведущих странах мира. Рассмотрены
основные направления внедрения достижений мирового опыта формирования кластерных и сетевых
объединений в Украине. The article reviewed the world experience the formation and development of cluster formations (associations).
We consider the formation of cluster organizations in the
world’s leading countries. The main areas of implementation of the achievements of world experience in the formation of clusters and networks in Ukraine.