Метод фінансових коефіцієнтів як інструмент оцінки ефективності діяльності українських банків - Буряк, А.В. (2011)
У статті виявлено проблеми використання методу фінансових коефіцієнтів як інструмента оцінки ефектив-
ності діяльності українських банків. На основі аналізу найбільш поширених показників рентабельності – ROE,
ROA, моделі Дюпона та CIR – автором визначено напрями подальших досліджень методичного апарату оцінки
ефективності. В статье выявлены проблемы использования метода финансовых коэффициентов как инструмента
оценки эффективности деятельности украинских банков. На основе анализа наиболее распространенных
показателей рентабельности – ROE, ROA, модели Дюпона и CIR – автором определены направления дальнейших исследований методического аппарата оценки эффективности. The article is about problems of using the financial
ratios as a tool for performance measurement of Ukrainian
banks. To the analysis of the most common indicators of
profitability – ROE, ROA, the DuPont model, CIR – the
author identified the need for further research on the performance’s measurement development.