Трансформація імміграційної політики Португалії - Темірова, І.Ю. (2011)
У центрі уваги автора перебувають питання трансформації та еволюції імміграційної
політики Португалії, яка пройшла надзвичайно складний шлях від повної відсутності
такої політики на початку 1980-х років до зайняття другого місця серед країн Європейського Союзу за узгодженістю, високою організованістю та успішністю заходів з
інтеграції іммігрантів у власне суспільство, поступаючись за цими показниками лише
Швеції. В центре внимания автора – вопросы трансформации и эволюции иммиграционной политики Португалии, которая прошла чрезвычайно сложный путь от
полного отсутствия такой политики в начале 1980-х
годов до занятия второго места среди стран Европейского Союза по согласованности, высокой организованности и успешности мероприятий в сфере интеграции иммигрантов в общество, уступая по этим
показателям лишь Швеции. The present paper seeks to analyze the transformation
of the Portuguese immigration policies from their complete
absence in the beginning of 1980s to evolving as the second most efficient immigrant integration system in the
European Union, given way in this respect only to Sweden.