Зносостійкість плазмових покриттів при постійній роботі тертя - Краля, В.О.; Хімко, А.М.; Бородій, В.М. (Проблемы прочности, 2007)
Аналізується зносостійкість плазмових покриттів при постійній роботі тертя. Отримано
залежність зносостійкості покриттів у широкому діапазоні умов навантаження. Визначено,
що найменш чутливими до умов навантаження е покриття молібдену. Установлено,
що зі збільшенням амплітуди переміщення і зменшенням циклічної частоти випробувань
зносостійкість покриттів зменшується за рахунок інтенсифікації утомних процесів у їх
поверхнях. Наведено порівняльні характеристики покриттів. Анализируется износостойкость плазменных покрытий при постоянной работе
трения. Получены зависимости износостойкости покрытий в широком
диапазоне условий нагружения. Определено, что наименее чувствительным
к условиям нагружения является покрытие молибдена. Установлено, что с
увеличением амплитуды перемещения и уменьшением частоты испытания
износостойкость покрытий снижается за счет интенсификации усталостных
процессов в их поверхностях. Приведены сравнительные характеристики
покрытий. We have analyzed wear resistance of plasmasprayed
coatings under permanent friction
work conditions. We obtained parameters of
wear resistance of coatings for a wide range of
loading conditions. It is shown that molybdenum coatings are the less susceptible to the
loading conditions. Wear resistance of coatings
is shown to deteriorate with the increase of displacement
amplitude and decrease of cyclic test
frequency due to intensification of fatigue processes
in their surfaces. A comparative analysis
of wear resistance characteristics is provided
for various coatings.