Оцінка механічних властивостей та фазно-структурного стану корозійно-стійких сталей за статичного і малоциклового навантажень - Витвицький, В.І.; Ткачов, В.І.; Бережницька, М.П.; Чепіль, Р.В. (Проблемы прочности, 2007)
Використання коефіцієнта стабільності аустеніту дозволяє кількісно оцінити фазно-структурний
стан корозійно-стійких сталей за хімічним складом. Його розраховують на основі
хромових та нікелевих еквівалентів. За допомогою коефіцієнта стабільності аустеніту
отримано кореляцію між механічними властивостями сталей за статичного навантаження.
Запропоновано малоциклову довговічність визначати за хімічним складом та відносним
звуженням. Использование коэффициента стабильности аустенита позволяет количественно
оценивать фазоструктурное состояние коррозионно-стойких сталей
по химическому составу. Коэффициент стабильности аустенита рассчитывают
на основании хромовых и никелевых эквивалентов. С помощью коэффициента
стабильности аустенита получена корреляция между механическими
свойствами при статическом нагружении. Предложено малоцикловую
долговечность определять по химическому составу и относительному сужению. The use of an austenite stability factor allows a
quantitative assessment of phase-structural
state in corrosive-resistant steels by their chemical
composition. It is calculated from chromium
and nickel equivalents. Based on the
austenite stability factors, a correlation has
been established between mechanical properties
o f the steels under static loading. The
low-cycle fatigue life is proposed to be determined
from the chemical composition and
reduction of area.