“Шпигуни в сутанах”: до питання про масштаби політичних репресій серед духовенства та віруючих в УРСР у 1937-1938 рр. - Бажан, О.Г. (Сумський історико-архівний журнал, 2010)
Публікація ставить за мету на основі оперативної та звітної документації
органів держбезпеки розкрити масштаб радянської репресивної політики щодо
“церковників та сектантів” у часи “Великого терору” 1937-1938 років в УРСР. Даная публикация преследует цель расскрыть на базе оперативной и отчетной
документации органов госбезопасности массштаб репрессивной политики советской
власти относительно “церковников и сектантов” в годы “Великого террора”. This publication is aimed at revealing (on the basis of operating and reporting documents
of State security bodies) the scale of repressive policy of the Soviet state regarding “churchmen
and sectarians” during the years of “Great Terror”.