Матеріали загальноросійських переписів: інформаційний потенціал та особливості використання у генеалогічних дослідженнях - Лобко, Н.В. (Сумський історико-архівний журнал, 2011)
Розглянуто історію проведення загальноросійських переписів на території
України та з’ясовано інформаційний потенціал ревізьких казок та особливості їх
використання у генеалогічних дослідженнях. В статье изложена история проведения всероссийских переписей на территории
Украины, выяснен информационный потенциал ревизских сказок и особенности их
использования в генеалогических исследованиях. The article described the history of the Russian census on the territory of Ukraine, clarified
information potential «revizskie skazki» and especially their use in genealogical research.