Чернетка однієї праці Дмитра Багалія - Стариков, Г.М. (Сумський історико-архівний журнал, 2011)
На основі порівняння текстів чернетки та друкованого варіанту праці Д.І.Багалія
показано намагання як автора, так і редактора О.П.Оглоблина пристосувати
дослідження до вимог марксистської методології. На основе сравнения черновика и печатного варианта труда Д.И.Багалея
показана попытка как автора, так и редактора А.П.Оглоблина приспособить
исследование к требованиям марксистской методологии. Based on comparison draft and printed version of the work of D.I.Bahalii shows an
attempt to both the author and editor of A.P.Ohloblyn adapt research to the requirements of
Marxist methodology.