М.Нестеров і Сумщина. До питання про іконографію та стиль церковного живопису художника для Троїцького собору в Сумах - Побожій, С.І. (Сумський історико-архівний журнал, 2011)
У статті йдеться про місце релігійного живопису у творчості російського
художника М.Нестерова у 1880-1910-ті роки. Окрему увагу приділено іконопису
художника для Троїцького собору в Сумах. Аналізуються деякі ікони, які були виконані
для іконостасу цієї церкви. В статье говорится о месте религиозной живописи русского художника
М.Нестерова в 1880-1910-е годы. Анализируются некоторые иконы, выполненные для
иконостаса этой церкви. The article discusses the place of religious painting in the work of Russian artist M.Nesterov
in 1880-1910’s years. Special attention is paid to the artist’s iconography for the Trinity cathedral
in the center. Analyzed some icons, made for the iconostasis of the chuch.