Синергізм та координація роботи підсистем в інтегрованій системі управління нафтогазовидобувної корпорації - Фадєєва, І.Г. (Економiчний часопис-XXI, 2012)
Розглядаються основні принципи координації підсистем у складних інтегрованих системах управління нафтогазовидобувних корпорацій та задачі координації. Встановлено зв’язки економічностей установок попутного
газу і сепараційної установки з продуктивністю. Сформульовано задачі оперативної оптимізації статичних
режимів та процедури координації для нафтогазовидобувних підприємств. Рассматриваются основные принципы координации подсистем в сложных интегрированных системах
управления нефтегазодобывающих корпораций и задачи координации. Установлены связи экономичности установок попутного газа и сепарационной установки с производительностью. Сформулированы задачи
оперативной оптимизации статических режимов и
процедуры координации для нефтегазодобывающих
предприятий. The basic principles of coordination of the subsystems
in complex integrated systems of oil and gas corporations
and task coordination. It synergistic communication efficiency units and associated gas separation plant.
Formulated the problem of operational optimization of static modes and coordination procedures for oil and gas
companies.