Мультиагентний підхід до побудови системи з адміністрування акцизного податку - Широносова, І.В. (Економiчний часопис-XXI, 2012)
У статті розглянуто основні процеси, які підлягають автоматизації при адмініструванні акцизного податку та моніторингу обігу підакцизних товарів. Проведено обґрунтування застосування мультиагентного підходу до моделювання системи з огляду на складність та динаміку її середовища. В статье рассмотрены основные процессы, подлежащие автоматизации при администрировании акцизного налога и мониторинга оборота подакцизных товаров. Проведено обоснование применения мультиагентного подхода к моделированию системы, учитывая сложность и динамику ее среды. The article discusses the core processes that are subject to automation in the excise duty administration and monitoring of excisable goods movement. The use of multiagent approach to modeling the system due to the complexity and dynamics of its environment is justified.