Розширення меж функціональності внутрішньогосподарського контролю - Вуйців, М.М. (Економiчний часопис-XXI, 2012)
У статті розглянуто вплив зарубіжних моделей забезпечення інформаційних потреб процесу управління на формування і розвиток сучасної концепції внутрішньогосподарського контролю. Здійснено спробу розвинути підхід до вирішення актуальних завдань управління із застосуванням ідей контролінгу та управлінського обліку крізь призму традиційного вітчизняного підходу до змісту контролю. Розглянуто місце контролю в інформаційній системі управління підприємством. В статье рассмотрено влияние зарубежных моделей обеспечения информационных потребностей процесса управления на формирование и развитие современной концепции внутрихозяйственного контроля. Осуществлена попытка развить подход к решению актуальных задач управления с применением идей контроллинга и управленческого учета сквозь призму традиционного отечественного подхода к содержанию контроля. Рассмотрено место контроля в информационной системе управления предприятием. Considered the influence of foreign models of providing information needs of management process for the formation and development of modern concepts of inner control. Attempted to develop an approach to solving the pressing problems of using the ideas of controlling and management accounting through the prism of traditional approach to inner control. Considered a place of control in information system management.