Прогнозування залежності рівня захворюваності населення міста Кривий Ріг від впливу техногенного забруднення - Антонюк, О.П. (Економiчний часопис-XXI, 2012)
Розроблено економіко-математичні моделі для прогнозування рівня захворюваності населення міста Кривий
Ріг залежно від різних видів забруднення навколишнього природного середовища у вигляді регресійних моделей із змістовними обмеженнями на параметри,що використовують апріорну інформацію. Визначено якість і прогнозні властивості побудованих моделей, проаналізовано отримані результати,що дозволило скласти прогноз із
похибкою,що не перевищує 10%. Разработаны экономико-математические модели
для прогнозирования уровня заболеваемости населения города Кривой Рог в зависимости от различных
видов загрязнения окружающей среды в виде регрессионных моделей с содержательными ограничениями
на параметры, использующие априорную информацию. Определены качество и прогнозные свойства построенных моделей, проанализированы полученные
результаты, что позволило составить прогноз с ошибкой, не превышающей 10%. The economic and mathematical models have been
developed to predict the morbidity level of Kryvyi Rig City
population dependently upon different pollution types in
the form of regression models with substantial constraints
on the parameters using a priori information. By the quality
and forward-looking properties of the constructed models
have been determined, the results have been analyzed,
which allowed for the prediction with an error not exceeding 10%.