Особливості адміністрування податків в Україні - Проскура, К.П. (Економiчний часопис-XXI, 2012)
У статті досліджено сутність адміністрування податків, розкрито механізм податкового адміністрування, запропоновано заходи щодо підвищення його ефективності. Автор наголошує, що спроможність держави вчасно та в належному обсязі фінансувати створення суспільних благ, а отже, виконувати свої функції, залежить від результативності та ефективності податкового адміністрування і дотримання виконавчої дисципліни у впровадженні податкового законодавства. В статье исследована сущность администрирования налогов, раскрыт механизм налогового администрирования, предложены мероприятия по повышению его эффективности. Автор отмечает, что возможность государства вовремя и в надлежащем объеме финансировать создание общественных благ и, следовательно, выполнять свои функции, зависит от результативности и эффективности налогового администрирования и соблюдения исполнительской дисциплины при реализации налогового законодательства. The essence of tax administration is investigated in the article, the mechanism of tax administration is exposed, and measures to increase its efficiency are proposed. It’s marked in the article, that possibility of the state to finance creation of public benefits in time and in proper volume, and, consequently, to execute its functions, depends on effectiveness and efficiency of tax administration and keeping order in the field of implementation of tax law.