Міжнародні приватні трансферти як циклічний чинник в економіці України - Дем’янчук, Ю.І. (Економiчний часопис-XXI, 2012)
На підставі огляду вітчизняних і міжнародних наукових джерел та офіційних статистичних даних проаналізовано особливості економічного циклу в Україні. За допомогою методу двокрокових найменших квадратів (2 SLS) показано взаємний зв’язок між циклічною позицією ВВП і приватними трансфертами. На основе обзора научных отечественных и международных источников и официальных статистических данных проанализированы особенности экономического цикла в Украине. С помощью метода двухшаговых наименьших квадратов (2 SLS) показана взаимная связь между циклической позицией ВВП и частными трансфертами. Based on the review of national and international literature received from the State Statistics Service of Ukraine the features of the economic cycle in Ukraine are analysed. Correlation between cyclical position of the GDP and private remittances is highlighted, using the method of Least Squares (2 SLS).