Теоретичні засади розвитку індустрії туризму - Бондаренко, М.П. (Економiчний часопис-XXI, 2012)
У статті досліджено теоретико-методологічний базис індустрії туризму. Розглянуто в
історичній ретроспективі етимологію понять «туризм», «турист». Досліджено понятійні
категорії «туристична послуга», «туристичний ринок» та «індустрія туризму». В статье исследован теоретико-методологический
базис индустрии туризма. Рассмотрена в исторической ретроспективе этимология понятий «туризм», «турист». Исследованы понятийные категории «туристическая услуга», «туристический рынок» и «индустрия
туризма». The article researches theoretical-methodological basis
of tourism industry. It covers etymology of «tourism»,
«tourist» meanings in historical retrospective. Such conceptual categories as «tourist service», «tourism market»
and «tourism industry» are explored.