Лідерство транснаціональних корпорацій у світовому створенні інновацій - Бак, Г.О. (Економiчний часопис-XXI, 2012)
Відзначено роль держави у фінансуванні науково-дослідних робіт і впровадженні нововведень. Відображено стратегії компаній високотехнологічних галузей в їх інноваційному розвитку. Розглянуто фактори, що впливають на формування лідерства міжнародних корпорацій у світовому виробництві інновацій. Выделена роль государства в финансировании научно-исследовательских работ и внедрении инноваций. Отражены стратегии компаний высокотехнологических отраслей в их инновационном развитии. Рассмотрены факторы, влияющие на формирование лидерства международных корпораций в мировом создании инноваций. The role of government in funding of research and innovations has been determined. The strategies of high-tech companies have been displayed in their innovative development. The factors that influence the forming of multinational corporations leadership in world production development are investigated.