Особливості оподаткування та складання звітності з податку на прибуток страховими компаніями - Шкута, І.В. (Економiчний часопис-XXI, 2012)
Визначено особливості оподаткування страхових компаній податком на прибуток, розглянуто порядок
формування витрат і доходів страховика. Розкрито порядок подання декларації з податку на прибуток та уточнюючого розрахунку, а також механізм нарахування пені в разі самостійного виявлення помилок. Определены особенности налогообложения страховых компаний налогом на прибыль, рассмотрен порядок формирования затрат и доходов страховщика.
Раскрыт порядок предоставления декларации по налогу на прибыль и уточняющего расчета, а также механизм начисления пени при самостоятельном выявлении ошибок. The paper examines major features of income tax of
insurance companies. The study explains procedures of
reporting followed by the insurance companies, describes
a method of preparing income tax statements.The research
highlights charging late payment penalties for self-identification mistakes.