Синтез структури моделі ефективного управління нафтогазовидобувною компанією - Фадєєва, І.Г. (Економiчний часопис-XXI, 2012)
У статті розглянуто питання синтезу структури моделі системи управління нафтогазовидобувними компаніями, для яких характерні відкритість, складна структура внутрішніх зв’язків, переходи
між внутрішніми станами, висока динамічність, наявність керувальних параметрів та випадкових чинників.
Запропоновано системну модель формування синергічних ефектів у розвитку нафтогазовидобувних компаній як
суперпозицію зовнішніх збурень, внутрішньосистемних факторів і керувальних дій,що спрямовані на забезпечення когерентності діючих факторів. В статье рассмотрены вопросы синтеза структуры
модели системы управления нефтегазодобывающими
компаниями, для которых характерны открытость,
сложная структура внутренних связей, переходы между внутренними состояниями, высокая динамичность,
наличие управляющих параметров и случайных факторов. Предложена системная модель формирования
синергетических эффектов в развитии нефтегазодобывающих компаний как суперпозицию внешних возмущений, внутрисистемных факторов и управляющих
действий, направленных на обеспечение когерентности действующих факторов. The issues of synthesis framework model system of oil
and gas companies, which are characterized by openness,
complex structure of internal relations, transitions between
internal states, high dynamics, the presence of control
parameters and random factors are presented. A systemic
model of synergy in the development of oil and gas companies as a superposition of external perturbations and
internal system factors controlling actions aimed at ensuring the coherence of existing forces is proposed.