Дискусійні аспекти трактування фінансового ринку в сучасних наукових узагальненнях - Лук’янов, В.С. (Економiчний часопис-XXI, 2012)
У статті досліджено найбільш дискусійні аспекти трактування фінансових ринків. Сформульовано авторське
розуміння цієї полісистемної категорії. Визначено місце і роль так званих сегментних фінансових ринків у сучасних умовах, показано їх вплив на здійснення модернізаційної стратегії. В статье исследованы наиболее дискуссионные
аспекты трактовки финансовых рынков в современных условиях. Сформулировано авторское понимание
этой полисистемной категории. Определены место и
роль так называемых сегментных финансовых рынков в современных условиях, показано их влияние на
осуществление модернизационной стратегии. In the article the most debatable aspects of interpreta-
tions of financial markets in modern terms are described.
The author’s defenition of this poli-systemic category is formulated. The location and role of so-called segment financial markets in modern conditions are determined. Their
influence on modernisation strategy realization is shown.