Реструктуризація заборгованості на міжнародних фінансових ринках: методичні аспекти - Масина, О.П. (Економiчний часопис-XXI, 2012)
У статті розглядаються основні підходи до реструктуризації заборгованості вітчизняних позичальників за
борговими фінансовими інструментами на міжнародних фінансових ринках. Проаналізовано переваги і недоліки
трьох моделей – параметричної, зобов’язальної та зустрічного надання майна. Наведено фактори, які є визначальними при виборі конкретної моделі всіма зацікавленими сторонами. В статье рассматриваются основные подходы к реструктуризации задолженности отечественных заемщиков по долговым финансовым инструментам на
международных финансовых рынках. Проанализированы преимущества и недостатки трех моделей –
параметрической, обязательственной и встречного
предоставления имущества. Приведены факторы, которые являются определяющими при выборе конкретной модели всеми заинтересованными сторонами. The article reviews the main approaches to the restructuring of domestic borrowers debt on financial instruments
in international financial markets. Advantages and disadvantages of such three models as parametric, obligatory
and the model of a counter property have been analyzed.
Factors used for choosing of each specific model by each
interested party have been specified.