Підходи до моделювання економічної поведінки індивідів - Ядранський, Д.М. (Економiчний часопис-XXI, 2012)
У статті проведено огляд існуючих методологічних підходів до моделювання
економічної (трудової та споживацької) поведінки. Визначено принципові відмінності
моделювання економічної поведінки в умовах інформаційної економіки. Виявлено
особливості, з якими пов’язана економічна діяльність суб’єкта в умовах інформаційної
економіки. Здійснено інтерпретацію методологічних підходів з позиції їх можливого використання для
пояснення дій суб’єктів в інформаційній економіці. Запропоновано модель людини в інформаційній економіці. В статье проведен обзор существующих методологических подходов к моделированию экономического
(трудового и потребительского) поведения. Определены принципиальные отличия моделирования экономического поведения в условиях информационной
экономики. Выявлены особенности, с которыми связана экономическая деятельность субъекта в условиях информационной экономики. Осуществлена интерпретация методологических подходов с позиции их
возможного использования для объяснения действий
субъектов в информационной экономике. Предложена модель человека в информационной экономике. This article provides an overview of existing methodological approaches to the modeling of economic
(employment and consumer) behavior. Determined by fundamental differences of modelling economic behavior in an
information economy. The features, which is related to the
economic activity of the subject in an information economy.
Made interpretation of the existing approaches from the
perspective of their possible use to explain the actions of
the subjects in the information economy. A model of a person in the information economy.