Характерні риси сучасної економічної дійсності: загальносвітові тенденції та українські реалії - Капаруліна, І.М. (Економiчний часопис-XXI, 2012)
На основі секторального підходу розкрито характерні риси сучасної економічної дійсності та обґрунтовано передумови використання кластерної моделі аналізу національних економік. Здійснено оцінювання збалансованості секторальної структури української економіки з урахуванням наявної тенденції утворення міжнародних кластерів. На основе секторального подхода раскрыты характерные черты современной экономической действительности и обоснованы предпосылки использования кластерной модели анализа национальных
экономик. Проведена оценка сбалансированности
секторальной структуры украинской экономики с учетом существующей тенденции формирования международных кластеров. The main features of the current economic reality are
revealed with the help of a sectoral approach. The need to
use the cluster model for the analysis of national economies is justified. Balancing the sectoral structure of the
Ukrainian economy is estimated taking into account the
current trends shaping the international clusters.