Стратегія вертикальної інтеграції як основа розбудови міжнародного виробництва нафтогазових ТНК - Підчоса, О.В. (Економiчний часопис-XXI, 2012)
У статті досліджується ефективність використання стратегії вертикальної інтеграції у процесі розбудови міжнародного виробництва нафтогазових ТНК у сучасних умовах розвитку галузі. Аналізуються переваги та недоліки вертикальної інтеграції, визначаються стратегічні цілі використання цієї стратегії, а також умови, за яких доцільне її використання. В статье исследуется эффективность использования стратегии вертикальной интеграции в процессе развития международного производства нефтегазовых ТНК в современных условиях развития отрасли. Анализируются преимущества и недостатки вертикальной интеграции, определяются стратегические цели использования данной стратегии, а также условия, при которых целесообразно ее применение. The article examines the efficiency of the strategy of ver- tical integration for the expansion of oil and gas TNC’s international production in present conditions of industry development. The article also analyzes advantages and disadvantages of vertical integration, highlighted the strategic objectives of this strategy and the conditions under which it expedient to use.