Підходи до оцінювання якості вищої освіти - Мінакова, Т.П. (Економiчний часопис-XXI, 2012)
У статті визначено суттєві класифікаційні ознаки оцінювання якості вищої освіти, удосконалено їх перелік і зміст. Здійснено класифікацію підходів до оцінювання якості вищої освіти за цими ознаками. Наведено деякі показники якості освіти, виявлено користувачів результатів оцінювання та запропоновано алгоритм оцінювання якості освіти. В статье определены существенные классификационные признаки оценки качества высшего образования, усовершенствован их перечень и содержание. Осуществлена классификация подходов к оценке качества высшего образования по этим признакам. Приведены некоторые показатели качества образования, выявлены пользователи результатов оценки и предложен алгоритм оценки качества образования. In this article the essential classification features of education quality are identified, their list and content are improved and the classification of approaches to quality assesment in higher education according to these features is suggested. Also, some indicators of education quality are given, the users of assessment results are revealed and the algorithm for assessment the education quality is proposed.