Оцінка рівня диверсифікації постачання природного газу в країнах Європейського Союзу - Дзьоба, О.Г.; Ромашко, О.М. (Економiчний часопис-XXI, 2012)
У статті запропоновано оригінальний підхід до розрахунку коефіцієнта диверсифікації газопостачання. Проведено оцінку та аналіз його рівня у країнах ЄС у 2001–2011 роках. Вивчено досвід європейських країн у розв’язанні проблем диверсифікації та можливість його використання в Україні. В статье предложен оригинальный подход к расчету коэффициента диверсификации газоснабжения. Проведена оценка и анализ его уровня в странах ЕС в 2001–2011 годах. Изучен опыт решения проблем диверсификации в европейских странах и возможность его использования в Украине. The article presents an original approach to the calculation of the index of diversification of gas-supplying, the estimation and analysis of its level in the EU in 2001–2011, respectively. It shows the research of European experience in solving problems of diversification and the possibility of its use in Ukraine.