Прогнозування ризику діяльності будівельного підприємства - Турко, М.О. (Економiчний часопис-XXI, 2012)
У статті розглянуто практичні аспекти прогнозування ризику діяльності будівельного підприємства, які базуються на застосуванні не лише кривої розподілу ймовірності
виникнення певного рівня втрат (кривої ризику) або кривої розподілу ймовірності одержання певного рівня
прибутку більшого за плановий (кривої виграшу), а й моделей залежності тактичного та стратегічного ризиків
діяльності будівельного підприємства від зовнішніх і внутрішніх факторів, що дозволяє врахувати особливості
функціонування будівельного підприємства. В статье рассмотрены практические аспекты прогнозирования риска деятельности строительного
предприятия, основанные на применении не только
кривой распределения вероятности возникновения
определенного уровня потерь (кривой риска) или кривой распределения вероятности получения определенного уровня прибыли большей, чем плановая
(кривой выигрыша), а и моделей зависимости тактического и стратегического рисков деятельности
строительного предприятия от внешних и внутренних
факторов, что позволяет учесть особенности функционирования строительного предприятия. The practical aspects of the building enterprise’s activity risk forecasting based on the use of not only the probability distribution curve of a certain level of losses (risk
curve) or the probability distribution curve obtain a certain
level of profit greater than planned (prize curve), but also
on the use of models based on the dependence of the tactical and strategic building enterprise’s activity risks from.
the external and internal risk factors ( that allows to take
into account the peculiarities of the building enterprise
functioning) are considered in the article.