Аналіз зарубіжного досвіду розвитку підприємств готельного господарства - Негода, Г.А. (Економiчний часопис-XXI, 2012)
У статті визначено проблеми розвитку підприємств готельного господарства. Проаналізовано досвід розвинутих країн і країн,що розвиваються, для формування пропозицій стосовно подальшого розвитку сфери гостинності України та підвищення її конкурентоспроможності в умовах інтеграції української економіки у світове господарство. В статье определены проблемы развития предприятий гостиничного хозяйства. Проанализирован опыт развитых и развивающихся стран для формирования предложений относительно дальнейшего развития сферы гостеприимства Украины и повышения ее конкурентоспособности в условиях интеграции украинской экономики в мировое хозяйство. In this paper we study the problem of hotel enterprises development. Has been analyzed the experience of developed and developing countries to generate proposals for the further development of Ukrainian hospitality sphere and increase its competitiveness in the integration of the Ukrainian economy into the global economy.