Нелинейное деформирование полипропиленовых нитей при конечных деформациях - Кучер, Н.К.; Данильчук, Е.Л. (Проблемы прочности, 2009)
Предложен подход для конкретизации определяющих соотношений, описывающих ползучесть
волокнистых полипропиленовых структур. Рассмотрены модели линейного и нелинейного
вязкоупругого деформирования материалов при наличии конечных деформаций. Определена
область применимости теории, учитывающей гипотезу о малых деформациях, и проанализирована
эффективность определяющих соотношений. Запропоновано підхід для конкретизації визначальних співвідношень, що
описують повзучість волокнистих поліпропіленових структур. Розглянуто
моделі лінійного та нелінійного в’язкопружного деформування матеріалів за
наявності скінченних деформацій. Визначено область застосування теорії, що
базується на гіпотезі про малі деформації, та проаналізовано ефективність
визначальних співвідношень. An approach to the concretization of equations
of state describing long-term deformation processes
in multifilament structures is proposed.
Models of linear and nonlinear viscoelastic behavior
of materials under finite strains are considered.
The range of the applicability of the theory
which uses the hypothesis of small strains has
been determined, and the effectiveness of the proposed
hereditary defining relations in the
description of creep processes has been
analyzed.