Прочностные характеристики Mg-Li-сплавов - Регенер, Д.; Ткаченко, В. (Проблемы прочности, 2009)
Исследованы механические свойства Mg-Li-сплавов, полученных литьем под высоким давлением в холодной камере прессования. Изложена методика расчета основных прочностных характеристик, полученных в условиях значительных пластических деформаций. Изучена вязкость разрушения материала при квазистатической и динамической сосредоточенной нагрузке. Досліджено механічні властивості Mg-Li-сплавiв, отриманих шляхом лиття під високим тиском у холодній камері пресування. Описано методику розрахунку основних характеристик міцності, що отримані в умовах значних пластичних деформацій. Розглянуто в’язкість руйнування матеріалу за квазістатичного та динамічного зосередженого навантаження. We have studied the mechanical properties of Mg-Li alloys produced by high-pressure casting in a press-chamber. We describe the assessment technique for the basic strength characteristics obtained under high plastic deformation conditions. The material fracture toughness is analyzed under quasistatic and dynamic concentrated load conditions.