Напружений стан трубопроводу в зонах локального руйнування ґрунту - Шацький, I.П.; Струк, А.Б. (Проблемы прочности, 2009)
Запропоновано модель деформування підземного трубопроводу в складних геотехнічних умовах локального руйнування ґрунту. Досліджено вплив розривів переміщень і поворотів блоків основи на напружений стан та граничну рівновагу труби. Предложена модель деформирования подземного трубопровода в сложных геотехнических условиях локального разрушения грунта. Исследовано влияние разрывов перемещений и поворотов блоков основы на напряженное состояние и граничное равновесие трубы. The model of buried pipeline deformation in specific geotechnical conditions of the ground local fracture is proposed. The effect of jumps of dis placements and rotations of the body blocks on the stressed state and limit equilibrium of the pipe is investigated.